Ez vonatkozik rád, ha hosszú távon árulnál a Zsibogón!

Amennyiben úgy érzed, a Zsibogó a te tereped és hosszú távon is szeretnél itt árulni, fontos, hogy tisztában legyél a házirend legfontosabb pontjaival. Így ugyanis hamar a csapat tagjává válhatsz és nem kell tartanod az esetleges kellemetlenségektől sem egy-egy ellenőrzés során. Ebben a bejegyzésben összegyűjtöttük a leglényegesebb tudnivalókat.

Először is fontos tudnod, hogy a piac területére kizárólag olyan őstermelő, kistermelő és kereskedő végezhet kereskedelmi tevékenységet, aki a belépéskor hozzájárulását adja a személyes adatainak a jogszabályban előírtaknak megfelelő kezelésére. Vagyis azzal, hogy szerződést kötsz a helyszínnel, beleegyezel a nyilvántartásba vételbe is.

A helybérletről

Ha hosszú távon itt szeretnél árulni, érdemes állandó helyet bérelned, amire van is lehetőség. A szerződés megkötését követően csupán annyi a feladatod, hogy a tárgyhónapot megelőzőhónap utolsó munkanapjáig befizesd a megfelelő összeget a házipénztárban, amelyet hétfő kivételével minden nap 6 órától 12 óráig találsz nyitva. Fontos, hogy a házirend szerint fizetési késedelem esetén azonnal hatályát veszíti a megkötött szerződésetek, így erre érdemes odafigyelni.
Érdemes tudnod azt is, hogy amennyiben szükséged van rá, úgynevezett pótterület biztosítását is kérheted az üzemeltetőtől, amely például akkor nagyon hasznos, ha sok göngyöleg halmozódik fel az árusítás során és szükséged van a plusz helyre.
Amennyiben pavilonban árulsz, érdemes tudnod, hogy megállítótáblát csak a fentebb is említett pótterületre tehetsz ki, cégért azonban az ereszre 50 cm-es mélységig kilógathatsz az ereszre. Emellett az üzlet berendezésekor fontos figyelembe venned a vonatkozó tűzvédelmi szabályokat is.

Amire fontos odafigyelned az árusítás során

Ha megkötötted a szerződést és megvan az állandó helyed, érdemes odafigyelni az apróságnak tűnő, ám nagyon fontos feladatokra is. Ilyen például az, hogy az árusítás helyszínén jól láthatóan szükséged kiírni a nevedet és egyéb vállalkozói azonosítódat, de fontos odafigyelni a környezet tisztán tartására is, ugyanis a házirend szerint ez is a te felelősséged.

Az árufeltöltésnek is megvan a maga ideje

A bérlők számára az árufeltöltés a parkolóból történik, kijelölt időpontja délelőtt 6 és 8 óra között, az árucikkek elszállításának ideje pedig délután pedig 12 és 18 óráig tart. Ilyenkor akkor is behajthatsz bérlőként a parkolóba ha nincs megváltott bérleted, azonban a helyszínt mindenképpen időben el kell hagynod. Ha napközben mégis szükség van arra, hogy behajts a területre, a lehető legrövidebb időn belül el kell hagynod a parkolót. Ha elkerülnéd az ezzel járó esetleges kényelmetlenséget vagy feszültséget, érdemes éves parkolóbérletet váltanod, így szabadon használhatod ki az autód nyújtotta lehetőségeket.

Ha odafigyelsz mindezekre, hamar megszereted ezt a helyet és garantáltan szívesen árulsz majd itt.

Természetesen érdemes elolvasni a teljes házirendet is, amelyet ide kattintva tudsz megtekinteni.

http://kozteruletfelugyelet.hu/LinkClick.aspx?fileticket=-wd2VP9MVaY%3d&tabid=160